Skip to main content

NOI SUNTEM
ECHIPA ASNAF

Cu sprijinul tău, am ales să luptăm pentru recuperarea copiilor obezi și îmbunătățirea stilului de viață.

Obezitatea infantilă este o problemă gravă de sănătate la nivel mondial, ratele au crescut semnificativ în perioada post pandemică. OMS arată că aproximativ 50 de milioane de copii sunt supraponderali sau obezi la nivel global. Obezitatea în copilărie sau adolescență presupune numeroase riscuri asupra sănătății și calității vieții,probleme cardiovasculare, hipertesiune, probleme ortopedice,diferite tipuri de cancer, probleme respiratorii, lipsa încrederii în sine, izolare socială, scăderea performanțelor școlare.

Studiile arată că 10% din fetele care suferă de obezitate fac un episod depresiv, iar băieții se îndreaptă către consum de alcool și substanțe interzise. România se află pe primele locuri în Europa la numărul copiilor care suferă de obezitate. Astfel, 1 din 4 copii are probleme de greutate, 1 din 10 suferă de obezitate, numărul lor este în creștere.

Copiii supraponderali sunt discriminați, iar efectele sunt catastrofale pentru dezvoltarea fizică și psihologică armonioasă a acestora.

În luna iulie 2023, Comitetul Economic și Social European, la solicitarea președinției spaniole, a dat aviz pentru adoptarea de „Măsuri de reducere a obezității infantile”, punând accent pe măsuri inovatoare, cum ar fi promovarea sănătății emoționale coroborată cu promovarea activității fizice și a regimurilor alimentare durabile.

MODUL ÎN CARE
ALEGEM SĂ TRATĂM

I.

Informarea și educarea părinților și a copiilor despre natură bolii, evaluările, variantele de tratament și rezultatele așteptate.

II.

Stabilirea obiectivelor cât mai realist posibil - un real ajutor pentru copii.

III.

Automonitorizarea, adică responsabilizarea adolescenților în această problemă.

IV.

Controlul factorilor din mediu apropiat: alimentație sănătoasă, activitate fizică.

V.

Asumarea implicării active printr-un contract motivațional scris.

VI.

Recunoașterea și recompensarea rezultatelor.

VII.

Rezolvarea problemelor într-un mod constructiv.

VIII.

Restructurarea cognitivă, prin care copiii învață să identifice gândurile negative și să le înlocuiască.